plakfolie gebruiken

Waar kun je plakfolie voor gebruiken?

Misschien ken je het product al wel maar weet je niet zo goed waar je het voor kunt gebruiken. We hebben het hier dan over plakfolie. Plakfolie is vooral heel populair bij mensen die graag doe het zelf projecten beginnen. Je kunt met plakfolie namelijk alles beplakken wat een vlakke ondergrond heeft. Denk bijvoorbeeld aan keukenkastjes, kasten, tafels en bureaus. Zo geef je het gemakkelijk en budget vriendelijk een nieuwe look.

Bij de webshop raamfolieonline.nl heb je een groot assortiment aan plakfolie. Ook hebben zij een uitgebreide keuze uit verschillende raamfolies. Denk aan privacy folie, zonwerende folie, veiligheidsfolie en nog veel meer.

Is plakfolie makkelijk aan te brengen?

Als je begint met plakken is het goed om eerst de benodigdheden te verzamelen. Om je folie op maat te snijden is een stanleymes nodig. Wel moet het folie natuurlijk eerst opgemeten worden en dit kan je doen met een rolmaat of liniaal. Voor een strak resultaat is het raam natspuiten met een plantenspuit en gladstrijken met een rakel nodig. Dan nu de stappen om je folie mooi op de ondergrond te krijgen:

  1. Begin met het opmeten en afsnijden van de juiste maat plakfolie. Om zeker te weten dat je genoeg hebt is het verstandig iets meer af te snijden dan nodig. Dit kun je heel gemakkelijk aan het einde afsnijden.
  2. Om te zorgen dat het folie goed blijft plakken is een schone ondergrond belangrijk. Deze kun je heel gemakkelijk reinigen met warm water en een druppel afwasmiddel. Hiermee verwijder je vuil, stof en vet. Vooral het laatste is belangrijk dat dit verwijderd is. Als dit nog wel aanwezig is kan het zijn dat het folie niet blijft plakken.
  3. Zoals hierboven al even kort genoemd is het goed om plakfolie nat aan te brengen. Hierdoor kun je het nog iets corrigeren en zal het resultaat prachtig zijn. Spuit de ondergrond nat met een plantenspuit.
  4. Op elk folie zit een beschermlaag welke de lijmlaag beschermd. Bij deze stap gaan we deze deels verwijderen. Doe dit niet in zijn geheel want dan heb je meer kans op fouten. Verwijder de beschermlaag met stukjes van ca. 20 centimeter per keer.
  5. Dan is het nu tijd om te beginnen met plakken. Begin altijd in een hoek en ga zo verder over de gehele oppervlakte. Zo heb je een lijn die je kan volgen wat het plakken makkelijker maakt.
  6. Ben je helemaal klaar? Dan kun je nu het water gaan verwijderen. Wrijf van het midden naar de zijkanten toe om het water tevoorschijn te laten komen. Leg wel wat handdoeken neer want er komt aardig wat vrij.
  7. Heb je bij de eerste stap wat meer folie aangehouden? Dan kun je dit nu wegsnijden met het stanleymes. Heb je dit gedaan? Dan kun je gaan genieten van een nieuwe look!
plakfolie gebruiken

Kan je ook plakfolie buiten plakken?

Wil je graag buiten iets beplakken? Dan moet je altijd rekening houden dat je folie gebruikt speciaal voor buiten. Niet elk folie kan namelijk buiten geplakt worden. Dit komt omdat het met verschillende weersomstandigheden te maken krijgt. Denk bijvoorbeeld aan regen en zonneschijn. Dit is niet goed voor het folie en zal de levensduur zeer snel verkorten.

Ook is het in sommige gevallen zo dat het folie loslaat waardoor je er helemaal niks aan hebt. Daarom is het heel verstandig altijd te kijken naar een folie wat geschikt is voor buiten. Hierdoor kom je niet voor teleurstellingen te staan en gaat je plakfolie langer mee!

Extra tip: door raamfolie te gebruiken kun je de ramen van je slaapkamer makkelijk verduisteren. Dit kan zorgen voor een betere nachtrust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *