ergonomische thuiswerkplek

Gezonde en ergonomische thuiswerkplek

Nu steeds meer mensen vanuit huis werken, is het belangrijk om ergonomisch werken in de privésferen door te trekken. Het zou zonde zijn als werkgevers er op locatie alles aan doen om ergonomisch te werken, waarna personeel thuis alsnog fysieke klachten ontwikkelt. In deze blog op Ohmpraktijk.nl lees je waar je op dient te letten om je thuiskantoor zo ergonomisch mogelijk in te richten. Wij helpen je een gezonde en ergonomische thuiswerkplek maken!

Wanneer je veel dagen vanuit huis werkt, is het belangrijk dat je een gezonde werkhouding kunt aannemen. Dit kun je doen door in je eigen woning een aantal ergonomische kantoormeubelen neer te zetten. Je leest ook welke voordelen er allemaal aan ergonomisch werken vanuit huis zitten.

Thuiskantoor ergonomisch inrichten

Ergonomisch werken is een gezondheidstrend voor werkgevers en werknemers. Door voor ergonomische kantoormeubelen te kiezen, kan het personeel in een zo natuurlijk mogelijke houding werken. Denk bijvoorbeeld aan bureaus om thuis te werken, die ook nog eens verstelbaar zijn in hoogte. Een sta-zit bureau zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor alle organen en spieren voldoende zuurstof en bloed rondgepompt krijgen.

Naast een ergonomisch bureau kun je ook voor een ergonomische bureaustoel kiezen. Deze zijn net als de bureaus in hoogte verstelbaar. Hierdoor kun je de bureaustoel helemaal op je eigen lichaamslengte afstellen.

Het doel hiervan is om een zo natuurlijk mogelijke werkhouding te creëren. Hieronder wordt toegelicht welke voordelen er nog meer aan ergonomisch werken vanuit huis zitten.

Voordelen ergonomisch werken vanuit huis

Ben je op zoek naar een goede bureaustoel om thuis te werken? Dan kun je online vaak al veel mogelijkheden terugvinden. Het is belangrijk om zo natuurlijk en gezond mogelijk aan het werk te zijn. Zeker wanneer je zittend werk doet, waarbij je het grootste gedeelte van de werkweek achter een computer en aan een bureau doorbrengt. Ergonomisch werken zorgt voor minder lichamelijke klachten.

Zo kun je nek-, schouder- en rugklachten ermee voorkomen. Daarnaast voelt het niet belastend aan om ergonomisch te werken. Wanneer personeel in goede gezondheid verkeert, melden zij zich minder snel ziek. En een laag ziekteverzuim betekent minder kosten voor de werkgever.

Een ander voordeel van ergonomisch werken is dat men zich beter voelt en daardoor op het werk ook beter gaat presteren. Mensen die gezond zijn werken harder, zijn gemotiveerder en werken vaak ook een stuk efficiënter. Gebruik de tips uit deze blog om een ergonomische thuiswerkplek te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *