gezonde tanden tips

5 tips voor gezonde tanden

Een gezond gebit is ontzettend belangrijk, maar velen besteden hier te weinig aandacht aan. Wist je dat het gezond houden van jouw tanden eigenlijk vrij simpel is? In dit artikel op Ohmpraktijk.nl hebben wij een stappenplan voor je opgesteld om jouw tanden gezond te houden. Volg je dit stappenplan goed op? Dan is de kans groot dat jouw tanden voorlopig gezond blijven. Check snel onze 5 tips voor gezonde tips!

Gezonde tanden tips

Gebruik de onderstaande tips om jouw gebit gezond te houden. Door jouw tanden op de juiste te manier te reinigen en verzorgen houd je ze in optimale conditie.

  • Tanden flossen
  • Goed poetsen
  • Gebruik mondwater
  • Elk half jaar naar de tandarts
  • Bezoek de mondhygiëniste

1. Flossen van je tanden

Het flossen van je gebit zorgt ervoor dat jouw tandvlees gezond wordt en blijft. Doe dit voordat je tanden gaat poetsen om het vuil te verwijderen voordat je de tanden zelf poetst. Aan het begin kan het zijn dat je tandvlees lichtelijk gaat bloeden, maar hoe vaker je tussen de tanden flost; hoe gezonder je gebit in de toekomst zal zijn. Dit is de eerste stap naar gezonde tanden!

2. Tanden poetsen

Het poetsen van je tanden is een belangrijk onderdeel van het gezond houden van je tanden. Wellicht doe je dit nu al wel, maar poets je jouw tanden wel 2 minuten lang iedere dag? Dat is namelijk de norm om je tanden gezond te houden. Ook wordt het aangeraden om met een elektrische tandenborstel te poetsen, het is wetenschappelijk bewezen dat je tanden hier schoner door worden.

3. Het gebruik van mondwater

Mondwater doodt de slechte bacteriën in jouw mond en het komt op de plekjes waar je met je tandenborstel niet kunt komen. Sommige soorten mondwater verhelpen een slechte adem en het gebruik van mondwater wordt soms dan ook aangeraden. Verder doodt mondwater ook de bacteriën die je mond wel nodig heeft en zijn sommige soorten mondwater schadelijk voor het gebit. De keuze om mondwater te gebruiken ligt dan ook compleet bij jezelf.

4. Twee keer per jaar naar de tandarts

Zorg je thuis goed voor je tanden, maar ga je niet naar de tandarts? Dan kan dit schadelijk zijn voor je gebit. De kans is groot dat je zelf geen pijn ervaart bij de tanden, maar toch wordt het aangeraden om twee keer per jaar een bezoek aan de tandarts te brengen. De tandarts verwijdert namelijk de tandplak en checkt of je last hebt van gaatjes die je in eerste instantie zelf niet opgemerkt hebt.

Er is geen reden om niet naar de tandarts te gaan. In elke stad of dorp zijn namelijk wel een of meerdere tandartsen actief. Zo kun je naar tandartsenpraktijk Rotterdam, Amsterdam of Utrecht… maar ook naar een tandarts in Harderwijk, Veendam of Culemborg bijvoorbeeld.

5. De mondhygiëniste

Bij de tandarts wordt tweemaal per jaar je tanden gecontroleerd, terwijl bij de mondhygiëniste je tanden op grondige wijze worden schoongemaakt. Tandplak kan zich zo niet ophopen en je gaat met een fris en schoon gevoel weer de deur uit. Bij tandartsenpraktijk Schiedam kun je onder andere terecht voor mondhygiëniste met veel ervaring en kennis op dit gebied.

Verzorg je gebit voor een goede gezondheid

Door dit gezonde tanden stappenplan te volgen ben jij er vrijwel van verzekerd dat je de komende tijd bent voorzien van een schoon en gezond gebit. Ervaar je toch overige klachten? Dan wordt het je altijd aangeraden om direct een afspraak te maken bij de tandarts. Je wil natuurlijk een kunstgebit zo lang mogelijk uitstellen. Hoe eerder de tandarts een eventueel probleem opspoort; hoe groter de kans dat dit op een snelle en effectieve manier te verhelpen is. Dit scheelt je op de lange termijn ook veel geld!

Hoe gezond is jouw gebit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *